З 17 березня по 5 травня РОДОВІД-Галерея буде спеціальним гостем на міжнародному фотофестивалі Circulation(s) у Парижі!

Вже багато років РОДОВІД досліджує українське мистецтво та презентує його за кордоном не лише через видавничі проекти, а й завдяки виставкам та співпраці з іноземними інституціями. Українська фотографія не є винятком. Цього року маємо честь бути запрошеною галереєю на фотофестиваль Circulation(s), що проходитиме в Парижі з 17 березня по 5 травня. РОДОВІД-Галерея запропонувала організаторам 6-8 проектів, з яких були обрані Сергій Каменной («Дембельський альбом») та Олена Субач (серія робіт «Метеорит Бердичів»).  Вони матимуть окремі виставки в рамках фестивалю.  Роботи ще одного талановитого фотографа з України, В’ячеслава Полякова, будуть виставлені в загальній експозиції.

 

Сергій Каменной. Дембельський Альбом

У фотосерії «Дембельський альбом» харківський фотограф Сергій Каменной через популярний самвидавний формат досліджує армійську субкультуру. Фотограф уявляє, як міг би виглядати дембельский альбом його сина, який проходив строкову службу в українській армії. Хоча фізично простір обмежений кілометром військової частини, в альбомі Каменной подорожує країнами, епохами, сторінками історії мистецтва, входячи у співавторство з класиками. Таким чином, він створює псевдоармійський фольклор й іронізує щодо сучасного суспільства.

«Було надзвичайно приємно почути захоплення від Marion Hislen, директорки фестивалю на першій зустрічі! Вона зізналася: коли я побачила вашу книгу на фотофестивалі в Арлі, то відразу уявила, якою прекрасною буде виставка! Це надзвичайна робота, яка радянську і пострадянську традицію дембельських альбомів робить об'єктом мистецтва!»

 

Олена Субач. Метеорит Бердичів

Роботи Олени Субач розгортаються навколо апокаліптичних образів і присвячені провінційному містечку, з якого вона родом. В 1998 в місцевому кінотеатрі під час показу відомого фільму з Брюсом Уіллісом «Армагеддон» загинуло четверо дітей. Астроном, який відкрив нове астероїдне кільце в Сонячній системі, та назвав метеорити на честь міст цього регіону: Житомир та Бердичів. Ці та інші історії лягли в основу серії робіт, що їх Олена Субач та РОДОВІД-Галерея презентуватиме на фестивалі.

«Історія, яку я оповідаю в цій серії, - про стан та настрій жителів провінційних міст. Про абсурдне очікування невідомо чого – чи то бога, чи то героя, який усіх врятує, чи то армагеддона, чи то метеорита. Але в ній, звісно, зустрічаються і світлі персонажі, які мовби кажуть: Метеорит летить, а нам начхати».

 

Сirculation(s), один з найважливіших та найоригінальніших у світі фотомистецтва фестиваль, проходить у Парижі вже 7 років поспіль. Фестиваль присвячений розмаїттю європейської фотографії та прагне повсякчас відкривати й підтримувати нові таланти.

Адреса: CENTQUATRE-PARIS, 5 RUE CURIAL 75 019 PARIS

Години роботи: з 14:00 до 19:00 Вт-Чт; з 12:00 до 19:00  Сб-Нд

Відкриття фестивалю: 17 березня, 14:00

Запрошуємо і від РОДОВІД-Галереї!